Gazprom reduirà a la meitat el subministrament actual de gas a partir del 27 de juliol

L'empresa ha informat que la reducció és necessària per a fer tasques de manteniment i que la producció diària baixarà fins a 33 milions metres cúbics

352b3994700180582392eead27d6e329047b5285w
Edifici amb el logo de l'empresa Gazprom / Anatoly Maltsev (EFE)

Gazprom, gran empresa de gas rus, ha anunciat a través del seu canal de Telegram una nova reducció del subministrament de gas que arriben a través del gasoducte Nord Stream.

"El 27 de juliol, des de les 7:00 hores de Moscou, la productivitat diària de l'estació de bombament Portóvaya serà de 33 milions de metres cúbics diaris", informava l'empresa. Això suposa la meitat del que subministren actualment. Segons Gazprom, aquesta nova reducció es deu a l'estat tècnic de la turbina, que, segons estipulen les normes tècniques, s'ha de ser reparar.

A mitjan juny, Gazprom va reduir al 33% la seua capacitat de subministrament de gas fins a 67 milions de metres cúbics diaris, també a causa de la necessitat de parar una turbina per a reparacions, i al juliol va detindre el bombament per a "tasques de manteniment planificades".

Després d'una pausa de deu dies, que va concloure el 21 de juliol, Nord Stream va arrancar amb una capacitat del 40%, que quedarà reduïda a la meitat a partir d'aquest dimecres.

Actualment, Rússia espera la devolució d'una de les seues turbines Siemens, que va estar bloquejada al Canadà a causa de les sancions per la campanya militar russa a Ucraïna i en l'actualitat està en camí de tornada.

El procés s'ha vist dificultat a causa de les exigències de Gazprom, que afirma que la documentació lliurada pel Canadà i Alemanya no elimina els riscos vinculats a les sancions i "generen preguntes addicionals" relacionades amb la reparació futura d'altres turbines.

També et pot interessar

stats