Gazprom confirma la reducció del bombejament de gas a Europa a través d'Ucraïna

L'empresa assegura que el trànsit del combustible se situarà en 72 milions de metres cúbics, enfront dels 95,8 milions subministrats fins ara

Logo de l'empresa russa de gas Gazprom
Logo de l'empresa russa de gas Gazprom / Europa Press
ntc
11 de maig 2022 - 11:21

El consorci de gas rus Gazprom ha confirmat aquest dimecres que el trànsit del combustible a Europa a través de territori ucraïnés se situarà en 72 milions de metres cúbics, enfront dels 95,8 milions subministrats fins ara. Tot i que inicialment Gasprom havia dit que no tenia per què haver-hi reduccions del gas que arriba a Europa per territori d'Ucraïna, finalment ha confirmat la mesura.

Gazprom té el monopoli de les exportacions de gas rus per gasoducte. Ucraïna, de fet, havia deixat clar aquesta setmana que transportaria únicament 72 milions de metres cúbics de gas a través del punt de mesurament de Sudzha, a l'est del país, situat en territori sota control ucraïnés.

I l'operadora de la xarxa de transmissió de gas d'Ucraïna va anunciar dimarts que es veia obligada a interrompre de manera temporal el trànsit d'un terç del gas que transporta de Rússia a Europa per "causes de força major". "Les accions dels ocupants van portar a la interrupció del trànsit de gas a través del punt de connexió de Sojranivka", va anunciar la companyia GTSOU en un comunicat.

També et pot interessar

stats