Gaza: una treva singular, amb tres palestins morts

Milers de palestins van atacar Israel amb globus incendiaris. La resposta israeliana va causar la mort de tres palestins i desenes de ferits.

Gaza: una treva singular, amb tres palestins morts
Gaza: una treva singular, amb tres palestins morts

A Gaza les treves no eviten les morts. Ahir israelians i palestins van acceptar un acord de contenció promogut per Egipte i per l'ONU. De nit tornà la violència a la frontera. Milers de palestins van atacar Israel amb globus incendiaris. La resposta israeliana, amb foc real, va causar la mort de tres palestins, un d'ells voluntari sanitari que va morir per una bala quan assistia els ferits. A més, hi ha vora 70 hospitalitzats per lesions amb munició real.

L'actual conflicte va començar fa més de quatre mesos i deixa ja almenys 151 palestins morts per foc israelià.

Les protestes van coincidir amb l'acord de “calma per calma” entre Israel i les milícies palestines, liderades pel moviment islamista Hamas, després d'una escalada de violència en la qual es van llançar més de 200 projectils des de la Franja i 150 bombardejos israelians de represàlia. 

L'exèrcit va qualificar les manifestacions de “violentes” pel llançament de granades, globus incendiaris i infiltracions en territori israelià, i va disparar amb un tanc sobre dues posicions militars de Hamas, que controla l'enclavament costaner.  

També et pot interessar

stats