El G7, preocupat per la imposició d'aranzels dels Estats Units

L'aplicació d'aranzels que han imposat els Estats Units a l'exportació d'alumini i acer preocupa els països que formen el G7 per una possible guerra comercial.

Representants de l'FMI, el BCE i els principals bancs centrals del món, en la reunió del G7 a Whistler (Canadà).
Representants de l'FMI, el BCE i els principals bancs centrals del món, en la reunió del G7 a Whistler (Canadà). / Reuters

Preocupats i desil·lusionats. És el missatge que han transmés els ministres de Finances del G7 al secretari del Tresor dels Estats Units per la imposició d'aranzels a la Unió Europea, Mèxic i el Canadà en la importació d'alumini i acer.

La decisió recent de Donald Trump sobre els aranzels va centrar la reunió dels ministres de Finances del G7 que ahir va concloure a la localitat canadenca de Whistler. El ministre francés d'Economia, Bruno Le Maire, va ser especialment crític amb el president nord-americà a qui va demanar senyals positius immediats per a evitar una escalada de guerra comercial, que ja ha provocat que la Unió Europea i el Canadà hagen denunciat els Estats Units davant de l'Organització Mundial del Comerç. Le Maire, que va definir la reunió com el “G6 més els Estats Units”, va assegurar que Europa està preparada per a respondre però, de moment, prefereix no fer-ho.

Mentrestant, Trump continua defensant la seua política aranzelària. A través del seu compte de Twitter, Trump ha dit que no pot ser que el seu país no cobre aranzels per les importacions mentre que sí que es graven les exportacions nord-americanes. “Açò no és gratis o comerç just, és un comerç estúpid”, ha assegurat Trump. 

També et pot interessar

stats