El G20 es compromet a impulsar una reforma de l’Organització Mundial del Comerç

Els països membres es reuneixen al Japó amb el rerefons de la guerra comercial entre la Xina i els EUA.

Els ministres d’Afers Estrangers del G20
Els ministres d’Afers Estrangers del G20 / Reuters

Els ministres d’Afers Estrangers del G20 s’han compromés a impulsar la reforma de l’Organització Mundial del Comerç. Estan reunits a la ciutat japonesa de Nagoya, en una trobada en què s’abordaran els efectes de les tensions comercials i geopolítiques i els progressos cap als objectius de desenvolupament sostenible.

El titular del Japó, Toshimitsu Motegi, ha presentat els acords de la primera reunió, una compareixença que ha representat també la fi de la presidència de torn japonesa de l’organisme, que es queda ara a càrrec de l’Aràbia Saudita. 

La reunió té lloc en el context de prolongades tensions comercials entre la Xina i els Estats Units. El G20 ja va destacar els efectes negatius que té la guerra comercial per a l’economia global en el text de conclusions de la cimera d’Osaka del juny passat, que va ser objecte de llargues deliberacions.

Aquest dissabte, en la segona reunió, els caps de la diplomàcia del G20 analitzen els progressos cap als objectius de desenvolupament sostenible, una sèrie de metes fixades per l’ONU el 2015 per a 2030 en aspectes com la pobresa, la salut, la igualtat de gènere, la protecció mediambiental o l’accés a l’educació i l’energia.

També et pot interessar

stats