El futur incert de Theresa May

Fonts de Downing Street assenyalen que la mandatària conservadora no té intenció de presentar la dimissió.

VÍDEO | El futur incert de Theresa May

Al Regne Unit augmenta la incertesa sobre el futur més immediat. Theresa May s’ha reunit aquesta vesprada amb diversos membres del govern i líders del Partit Conservador a la residència oficial de Chequers. Podrien haver avaluat la situació de la premier, bastant complicada si es confirma el que ha publicat el rotatiu britànic The Sunday Times: May ja estaria avisada que onze ministres estan disposats a fer-la caure o, com a alternativa, dimitir ells. Seria demà mateix, en la reunió setmanal del gabinet.

Aquest matí els mitjans britànics lligaven la possible dimissió de la primera ministra amb l’única possibilitat de tirar avant el seu acord del Brexit. La BBC revelava aquest diumenge que May podria tindre el suport necessari al Parlament perquè el seu acord tire avant si promet que dimitirà.

Segons la cadena pública, diversos parlamentaris es plantegen fer marxa arrere i donar suport al pacte de May, sempre que es comprometa a no estar al davant d'una nova ronda de negociacions per a arribar a un acord definitiu amb la Unió Europea.

Aquesta informació coincideix amb la suposada conspiració d'onze ministres per a reforçar l'eixida de la premier en la reunió del gabinet setmanal, que serà demà, segons ha publicat el periòdic The Sunday Times. D'acord amb les dades que publica aquest mitjà, els ministres volen nomenar un líder interí provisional que traga avant el Brexit. El qui més suports tindria es David Lidington, actual ministre del gabinet, seguit del ministre de Medi Ambient, Michael Gove, i del ministre d'Afers Estrangers, Jeremy Hunt.

No obstant això, fonts de Downing Street assenyalen que, a pesar de les pressions, la mandatària conservadora no té intenció de presentar la dimissió.

Les crItiques a la primera ministra han anat elevant-se aquesta setmana després que dimecres insinuà en un discurs des de la seua residència oficial que els diputats són els culpables de la crisi del Brexit.

La Unió Europea va indicar dijous al Regne Unit que té fins al 29 de març per a aprovar l'acord del Brexit, si vol eixir de manera negociada del bloc comunitari el 22 de maig. En cas contrari, la UE ha donat un termini al país fins al 12 d'abril perquè decidisca com vol procedir, si cancel·lar el Brexit, eixir d'una manera abrupta o pactar una pròrroga més prolongada que obligaria el Regne Unit a participar en les eleccions al Parlament Europeu, que tindran lloc entre el 23 i 26 de maig.

Ahir un milió de persones van eixir als carrers de Londres per a reclamar un segon referèndum del Brexit, segons els organitzadors de la multitudinaria manifestació, la campanya "People's Vote".

També et pot interessar

stats