Futur incert per a May després del ‘no’ a l’acord del Brexit

La Cambra dels Comuns vota una moció de censura que podria desembocar en unes eleccions anticipades al Regne Unit.

VÍDEO | Futur incert per a May després del ‘no’ a l’acord del Brexit

La primera ministra britànica, Theresa May, haurà de fer front aquest dimecres a una moció de censura que decidirà el seu futur després del rebuig del Parlament britànic a l’acord del Brexit sobre la sortida del Regne Unit de la Unió Europea.

Més de la meitat de la Cambra dels Comuns va votar en contra de l'acord sobre el Brexit, amb 432 vots en contra i 202 a favor. 

Minuts després de la votació, el líder del partit laborista britànic, Jeremy Corbyn, va presentar una moció de censura contra el govern de May, que es debatrà i votarà aquest dijous. En última instància, la moció podria desembocar en unes eleccions anticipades al Regne Unit. 

Si May no rep el suport d'almenys la meitat de la cambra, s'obrirà un període de 14 dies en què ella o un altre candidat tindran l'opció de tornar a proposar un executiu que compte amb l'aprovació del parlament.

Però, si, passat aquest període, els diputats no han donat suport a un nou govern, s'iniciarà de forma automàtica el procés per a celebrar uns comicis, que és l'objectiu que persegueix el líder de l'oposició.

Tot i els resultats obtinguts en la votació, la primera ministra britànica no descarta convéncer la resta de formacions per a buscar alternatives a l’acord. “Està clar que la Cambra dels Comuns no dona suport a aquest acord, però el vot d’aquesta nit no diu res sobre allò al qual sí que dona suport”, ha esgrimit May. 

També et pot interessar

stats