El futur de la capitana del Sea Watch, posposat fins dimarts

Carola Rackete continuarà aquest dilluns sota arrest domiciliari a l’espera de la decisió del jutge.

La capitana del Sea Watch 3 saluda en arribar a Porto Empedocle aquest dilluns, abans de dirigir-se a declarar a Agrigento
La capitana del Sea Watch 3 saluda en arribar a Porto Empedocle aquest dilluns, abans de dirigir-se a declarar a Agrigento / Pasquale Claudio Montana Lampo (Efe)

La capitana del vaixell de l’ONG alemanya Sea Watch, Carola Rackete, continuarà aquest dilluns sota arrest domiciliari perquè, després de ser interrogada, el jutge d’Agrigento (Sicília) ha posposat la seua decisió fins dimarts.

Carola Rackete va ser detinguda en la matinada del dissabte passat, després d’atracar sense autorització en el port de Lampedusa amb 40 migrants a bord. Rackete és investigada per presumptament haver desobeït a naus de guerra italianes, per resistència a aquests i per entrar sense autorització en aigües italianes, delictes que comporten penes de 3 a 10 anys de presó.

Els governs alemany i francés han criticat la detenció de la jove capitana i han acusat Itàlia de criminalitzar els que salven vides. França s’ha mostrat disposada a acollir 13 dels migrants a bord del Sea Watch, Alemanya 10 i Finlàndia 8, mentre que la resta es repartirien entre Luxemburg i Portugal.

“Il·legal és deixar-los morir”

També la Comissió Espanyola d’Ajuda al Refugiat (CEAR) ha exigit aquest dilluns l’alliberament immediat de Rackete i ha urgit el Govern espanyol a promoure en el Consell Europeu l’aprovació d’un protocol de desembarcament segur que garantisca que no es retornen persones a països en el qual les seues vides córreguen perill. Amb el lema “Il·legal és deixar-los morir”, l’organització ha reclamat la derogació de la nova llei antiimmigració, segons la qual els vaixells humanitaris que s’endinsen en aigües italianes sense autorització s’enfronten a un procés penal i a sancions de fins a 50.000 euros.

També et pot interessar

stats