Furten d'un tren a París un ordinador i dos USB amb informació sensible sobre seguretat dels Jocs Olímpics

Un tècnic de l'Ajuntament denuncia ser víctima del robatori en un tren de l'estació del Nord de la capital francesa i hi ha una investigació policial en marxa

La torre Eiffel, darrere dels cèrcols que conformen el logo dels Jocs Olímpics
La torre Eiffel, darrere de les anelles que conformen el logotip dels Jocs Olímpics / Shutterstock

El robatori d'un ordinador i dos llapis de memòria USB que contenien informació sobre els plans de seguretat dels pròxims Jocs Olímpics, que se celebraran a París, ha posat en alarma a França. Segons ha publicat la premsa gal·la, el furt va produir-se dins d'un tren dilluns.

Un funcionari de l'Ajuntament de París, enginyer i de 56 anys, va presentar-se a la comissaria pròxima a l'estació per a denunciar els fets. La cadena de televisió BFM va constatar l'endemà que, efectivament, el robatori havia tingut lloc en l'estació del Nord i també que ja s'ha obert una investigació policial per a aclarir-ne les circumstàncies.

El tècnic municipal que va reportar el succés portava la documentació sostreta dins d'un ordinador portàtil i dos llapis USB en una bossa, que va introduir en l'espai destinat als equipatges del vagó en què viatjava. Poc després, es va adonar que les seues pertinences havien desaparegut i va presentar una denúncia davant de la policia.

BFM apunta que l'enginyer havia detallat el contingut de la bossa, furtada quan es dirigia a Creil Sud Oise. Els dispositius de memòria portaven informació de caràcter "sensible" sobre els protocols de seguretat dissenyats per l'Ajuntament de París de cara a la celebració dels Jocs Olímpics entre el 26 de juliol i l'11 d'agost. Aquests dies es preveu un desplegament de quasi 2.000 agents de seguretat per la ciutat; la majoria, policies municipals. L'historial d'atacs i amenaces terroristes que pesen sobre la capital francesa, a més de l'alta afluència de visitats, han posat en marxa forts dispositius de seguretat i restriccions a la mobilitat.

També et pot interessar

stats