Fujimori, líder de l'oposició al Perú, condemnada a presó preventiva durant 36 mesos

El jutge justifica la seua decisió perquè considera que Fujimori podria obstruir les investigacions i que el risc de fuga és molt alt.

Keiko Fujimori durant el judici que l'ha condemnada
Keiko Fujimori durant el judici que l'ha condemnada / Efe

Huit hores va necessitar el jutge que instrueix la causa contra Keiko Fujimori per a fer públic el públic el seu dictamen. La líder de l'oposició al Perú haurà de passar els pròxims 36 mesos a la presó. Aquesta nit, la líder de l'oposició al Perú ja ha dormit al calabós a l'espera de saber el centre penitenciari on haurà de complir la condemna. 

La filla i hereva política de l'expresident Alberto Fujimori està sent investigada per finançar il·legalment la seua campanya electoral per a les eleccions presidencials del 2011. El magistrat ha explicat que Fujimori va liderar una organització criminal per a captar diners il·licits, accedir al poder polític i pagar els favors amb actes de corrupció. El jutge ha justificat l'ingrés a presó preventiva perquè considera que Fujirmori podria obstruir les investigacions i que el risc de fuga és molt alt. 

L'advocada de l'opositora peruana Fujimori, Giuliana Pisa, va afirmar que la seua clienta no va tindre mai "un jutge imparcial". Pisa va criticar el jutge Richard Concepción Carhuancho per incloure en la seua resolució arguments que el fiscal no va utilitzar durant el debat. La líder política s'enfronta a una condemna d'almenys 10 anys de presó. 

També et pot interessar

stats