El Front Polisario comptabilitza víctimes mortals en un tercer atac aquest diumenge

El govern del Marroc qualifica els atacs rebuts de “fustigacions” i “provocacions” sense grans conseqüències.

Un soldat de les FAR al pas de Guerguerat
Un soldat de les FAR al pas de Guerguerat / Javier Otazu (EFE)

Les hostilitats entre el Front Polisario i el govern del Marroc a la frontera sud del país continuen. Després que soldats de les Forces Armades Reials (FAR) marroquines acudiren al pas de Guerguerat el divendres passat per a intentar desbloquejar la situació i crear un camí net per al trànsit de persones i mercaderies, el Front Polisario va començar una sèrie d'atacs contra les bases militars de les autoritats del país.

Hores després de l'ocupació del pas per part de l'Exèrcit, unitats sahrauís van bombardejar quatre bases militars i dos llocs de control del Marroc situades al llarg del mur de seguretat construït en el desert, el més llarg del món amb més de 2.700 quilòmetres de longitud.

Segons el mateix Front Polisario, les hostilitats van continuar dissabte amb l'atac a bases i punts de proveïment de l'Exèrcit; i diumenge, amb els mateixos objectius que, segons un altre comunicat del grup sahrauí, van ocasionar “baixes mortals, ferits i desertors de l'Exèrcit marroquí”.

Després d'aquest comunicat, el govern marroquí no va tardar a desmentir que els atacs hagueren deixat víctimes mortals i simplement es van limitar a qualificar-los de “fustigacions” i “provocacions”.

No obstant això, un compte anomenat FAR-Maroc vinculat a les Forces Armades Reials de manera oficiosa ha oferit algun detall sobre el que ha passat en els últims dies des de la perspectiva marroquina.

El compte assegura que els milicians del Front Polisario han realitzat “trets d'assetjament al llarg de la línia de defensa” amb metralladoresdel calibre 14.5 i 23 mm sense causar danys materials ni humans, i que a ells van respondre els soldats marroquins “provocant la destrucció d'un artefacte armat a l'est de la línia de defensa, al nivell del Mahbes”, extrem nord del mur de defensa.

El compte també considera que no hi ha “una vertadera intenció d'escalada” de tensió per part del Polisario que, segons la mateixa font, no ha enviat una petició a la missió de l'ONU en la zona perquè abandone les seues posicions en els camps de refugiats sahrauís en Rabuni, o en la zona tampó en el territori sahrauí.

També et pot interessar

stats