França vota envoltada de polèmica enmig de la crisi del coronavirus

Les crides a anul·lar les eleccions municipals creixen després de l'obertura de les meses electorals.

S'extremen les mesures de seguretat a les meses electorals
S'extremen les mesures de seguretat a les meses electorals

Unes 70.000 meses electorals han obert aquest diumenge entre extraordinàries mesures de seguretat a França per a acollir la primera volta de les eleccions municipals, a què estan cridats quasi 48 milions d'electors.

El govern francés es va plantejar el retard electoral dijous passat, però els líders dels principals partits es van oposar de manera rotunda i, fins i tot, van arribar a assegurar que fer-ho equivaldria a un "colp d'estat" institucional.

En les últimes hores s'han multiplicat les veus demanant el retard de la cita electoral, com la presidenta de la regió d'Occitània o la socialista Carole Lamel·la. No obstant això, el comité científic que assessora l'executiu assegura que anar a votar no suposa un factor suplementari d'extensió de l'epidèmia, ja que, si es mantenen mesures d'higiene, l'impacte és similar al que hi ha en un supermercat.

Així, les meses electorals tindran gels per a llavar-se les mans, una persona dedicada a la neteja, senyals en el sòl per a mantenir la distància entre electors, i missatges recordant que cal evitar contactes entre persones.

A més, ancians i persones fràgils tindran prioritat en el vot per evitar que estiguen molt temps en les cues.

També et pot interessar

stats