França prohibirà els plàstics d’un sol ús des de 2020

Pagarà als consumidors que porten les botelles de plàstic als punts de reciclatge.

França prohibirà els plàstics d’un sol ús des de 2020
França prohibirà els plàstics d’un sol ús des de 2020

França prohibirà gots, palletes i altres objectes de plàstic d’un sol ús a partir de 2020. A més, pagarà als consumidors que porten les botelles de plàstic als llocs de recollida per al reciclatge i prohibirà la destrucció d’aquells productes que no s’han venut, com ja ocorre amb els aliments.

Aquestes i altres mesures figuren en un projecte de llei per a l’economia circular aprovat aquest dimecres pel govern francés, amb l’objectiu d’augmentar significativament el percentatge de materials reciclats però també incentivar la reparació.

“Volem entrar en una economia del segle XXI, una economia en què es consumeix menys, es consumeix millor, es deixa de produir per a destruir i s’afavoreix el reciclatge”, ha destacat la secretària d’Estat de la Transició Ecològica, Brune Poirson.

Des del govern francés es proposen augmentar la taxa de reciclatge, que és només del 3% per al vidre, del 26% per als envasos de plàstic i del 58% per a les botelles de plàstic. En el cas del plàstic, l’objectiu és aconseguir un 100% de reciclatge per a 2025.

També et pot interessar

stats