França es planteja la possibilitat d'instaurar un nou confinament

El toc de queda ha provocat la tercera nit de protestes als Països Baixos que deixa 151 detinguts

Les protestes als Països Baixos deixen 151 detinguts
Les protestes als Països Baixos deixen 151 detinguts / Killian Lindenburg (EFE)

La Unió Europea ha recomanat que els països amb una incidència superior a 500 casos per cada 100.000 habitants es confinen per a evitar que es descontrole, encara més, la pandèmia del coronavirus. A hores d'ara, amb una incidència de 885 casos, Espanya és la tercera només per darrere de Portugal amb 1.484 casos i la República Txeca amb 1.010,4.

En la majoria de països europeus, la incidència continua augmentant. Tant és així que França ja es planteja un nou confinament. El país,que aquest dilluns va notificar 445 morts per coronavirus i 4.240 nous contagis, està amb toc de queda a les 18:00 h des del passat dia 16 de gener. Per això, aquest dimecres, el president Emmanuel Macron es reunirà amb els seus ministres i avaluaran si aquesta mesura ha millorat la situació o si, per contra, s'ha d'optar per la via del confinament.

Precisament el toc de queda ha sigut el motiu pel qual s'estan registrant constants protestes als Països Baixos. La nit de dilluns a dimarts ha sigut la tercera i s'ha saldat amb 151 detinguts en diverses ciutats neerlandeses.

Un jove és detingut a les protestes a Rotterdam / Marco de Swart (EFE)

Especialment violentes han sigut les protestes a 's-Hertogenbosch i Rotterdam on durant els enfrontaments amb els policies es va poder veure com centenars d'agitadors van llançar pedres i focs artificials a la policia. Les forces de seguretat van haver d'utilitzar els canons d'aigua per a dispersar-los.

En altres ciutats importants del país com Amsterdam, Haarlem, la Haia o Breda també es van registrar disturbis.

Alemanya i Itàlia milloren les xifres

Dos dels països europeus que estan aconseguint relaxar les xifres de contagis i morts per coronavirus són Alemanya i Itàlia.

El primer, que van patir la pitjor part de l'onada al desembre, ha notificat en l'última actualització de dades, 6.408 noves infeccions i 903 morts. Es confirma així aquesta tendència a la baixa, ja que en el pic van arribar als 33.777 contagis i quasi 1.250 morts en un dia.

A més, la incidència acumulada actual és de 107,6 casos per cada 100.000 contagis, quasi la meitat que en el pic màxim.

En total, el país centreeuropeu acumula 2.148.077 infeccions i quasi 53.000 morts per coronavirus.

Per la seua banda, Itàlia va registrar en l'últim dia 8.561 nous contagis i 420 morts segons va confirmar el Ministeri de Sanitat del país. Es tracta del menor nombre d'infeccions des del passat octubre, fet que referenda la tendència a la baixa.

En total, a Itàlia ja s'han contagiat 2.475.372 contagis des del principi de la pandèmia i el nombre de morts és de 85.881 morts.

També et pot interessar

stats