França permetrà a partir del 9 de juny l'entrada lliure de tots els viatgers de la UE ja vacunats

Els no vacunats hauran de presentar un test negatiu PCR o un d'antígens realitzat en les 72 hores prèvies

Passatgers a la terminal de l'aeroport de Niça
Passatgers a la terminal de l'aeroport de Niça / Reuters

Els viatgers que arriben a França procedents d'un destí que no estiga considerat com de risc, entre ells el conjunt de països de la Unió Europea, podran entrar al país a partir del 9 de juny sense presentar cap test de coronavirus sempre que acrediten que han rebut alguna vacuna homologada.

El govern francés ha revelat aquest divendres els nous requisits que entraran en vigor a partir de la setmana que ve i que variaran en funció del color atorgat a cada país (verd, groc o roig), segons l'última classificació publicada per les autoritats sanitàries aquesta mateixa setmana.

Per als països en verd, dins dels quals figura Espanya, França determina que només serà necessari presentar un test negatiu PCR o d'antígens realitzat en les 72 hores prèvies si el viatger no acredita que ja està vacunat contra la Covid-19 amb alguna de les vacunes avalades per l'Agència Europea de Medicaments (EMA).

En el cas dels països en taronja (per exemple el Regne Unit o els Estats Units), es manté el requisit de les proves independentment de la possible de la immunització del viatger, si bé les persones que no estiguen vacunades han de presentar també una llista de motius per al desplaçament i aïllar-se durant set dies.

Els requisits s'endureixen encara més per a aquells que arriben a territori francés procedents de les zones catalogades com més de risc, com podria ser l'Índia, de tal forma que es planteja una quarantena obligatòria i vigilada de deu dies en el cas que es tracte de viatgers no vacunats.

El govern francés ha endurit l'alerta per a algunes zones en funció principalment de la taxa d'incidència i de l'aparició de variants del virus, en un moment en el qual la pandèmia sembla més controlada en l'àmbit intern. França acumula vora 5,7 milions de casos de Covid-19 i més de 83.400 morts, segons el Ministeri de Sanitat.

També et pot interessar

stats