França multa amb 50 milions Google per infringir les normes de protecció de dades

La sanció es deu a la seua falta de transparència i la falta de consentiment vàlid per a la personalització de publicitat.

Europa Press
Europa Press

La Comissió Nacional de la Informàtica i les Llibertats (CNIL) ha imposat una sanció de 50 milions d'euros a Google en l’aplicació del Reglament General de Protecció de Dades de la Unió Europea (RGPD) per la seua falta de transparència, la informació insatisfactòria proporcionada i la falta de consentiment vàlid per a la personalització de publicitat.

L’autoritat ha destacat que "l'usuari no està prou informat", ja que la informació sobre el tractament de les dades es troba diluïda en diversos documents i no permet a l'usuari prendre consciència de la seua magnitud.

Així mateix, la institució ha jutjat que el consentiment obtingut no és "específic" i que “el mètode emprat porta l'usuari a donar el seu consentiment en bloc, per a totes les finalitats perseguides per Google, com la personalització de la publicitat o el reconeixement de veu”.

"Els usuaris esperen alts estàndards de transparència i control per part nostra", han indicat des de Google. "Estem molt compromesos a aconseguir aquestes expectatives i els requisits de consentiment del RGPD. Analitzarem la decisió per a determinar quins seran els següents passos que farem", han afegit des de la companyia nord-americana.

També et pot interessar