França llança una dura campanya per a alertar del perill de sacsejar els nadons

Vora 200 bebés l'any són objecte d'aquesta pràctica violenta a França, que pot causar un traumatisme cranial accidental i el 10% no hi sobreviu

Un bebé dorm damunt del son pare
Un bebé dorm damunt de son pare / Shutterstock

El govern francés ha llançat una impactant campanya per a conscienciar sobre el perill que se sacsege els nadons, ja que els pot causar la mort o deixar-los seqüeles greus de salut per a tota la vida en causar-los un traumatisme cranial accidental.

"Pareu de sacsejar els nadons" té com un dels punts de partida un anunci televisiu en el qual se sent un pare cridar a un bebé que plora desesperadament i que acaba per sacsejant-lo per a fer-lo callar.

Segons el govern francés, aquesta campanya busca obrir els ulls als pares sobre el perill de sacsejar els nadons, pràctica que pot causar la síndrome del traumatisme cranial accidental.

D'acord amb dades oficials, una mitjana d'uns 200 xiquets de bolquers a l'any són objecte d'aquesta violenta pràctica a França. Un de cada deu no sobreviu a l'efecte d'aquesta mena de maltractament i altres poden tindre seqüeles greus motores i cognitives per a tota la vida. La major part dels casos es dona en menors de 6 mesos.

També et pot interessar

stats