França imposa el teletreball almenys tres dies a la setmana per a frenar l’avanç de la cinquena onada

El govern de Castex avança la dosi de record de cinc a tres mesos després de les primeres dues injeccions

El primer ministre francés, Jean Castex, durant una roda de premsa aquest dijous
El primer ministre francés, Jean Castex, durant una roda de premsa aquest dijous / Agències

El govern francés ha anunciat aquest dilluns noves mesures per a frenar la cinquena onada de la covid, entre les quals destaquen la imposició del teletreball almenys tres dies a la setmana així com avançar la dosi de record de cinc a tres mesos després de les primeres dues injeccions.

El primer ministre, Jean Castex, ha fet públics aquests anuncis després de l'aprovació d'un projecte de llei en el Consell de Ministres que ara haurà de ser aprovat per l'Assemblea francesa al gener. Aquest text exclou mesures dràstiques, perquè de moment es mantindrà la tornada al col·legi el 3 de gener de 2022 i es descarta un toc de queda, encara que sí que estableix la restricció de les concentracions públiques.

Castex, que ha comparegut juntament amb el ministre de Sanitat, Olivier Véran, ha posat l'accent en l'augment del ritme de vacunació (actualment el 78% de la població total té almenys una dosi) i per això ha confirmat que l'actual passaport sanitari es convertirà en un de vacunació. Amb aquest canvi, els no vacunats, que fins ara podien presentar un test negatiu, hauran de demostrar a partir del 15 de gener de 2022 una inoculació per a poder anar en cinemes, teatres, museus, transports, cafeteries i instal·lacions esportives.

El governant també ha avisat que s'enduriran les multes contra l'ús de falsos certificats sanitaris, que es calculen en centenars de milers.

Castex s’ha mostrat preocupat per les grans aglomeracions. A partir de gener, s'establiran límits de 2.000 persones per als locals tancats i 5.000 per als de l'exterior. Es regularà així mateix el consum en bars, restaurants i sales de cinemes. En els primers, només es podrà fer assegut, i en les segones no es podrà menjar ni beure per a no retirar la màscara, mesura que afectarà també el transport.

També et pot interessar

stats