França imposa la reforma de les pensions sense la votació en el parlament

El govern de Macron recorrerà a l’article 49.3 de la Constitució, que permet aprovar un projecte de llei sense necessitat de votació al parlament.

VÍDEO | França imposa la reforma de les pensions sense la votació en el parlament

El primer ministre de França, Édouard Philippe, ha anunciat que recorrerà a l’article 49.3 de la Constitució per a aprovar el projecte de llei de reforma de les pensions sense sotmetre a la votació de l’Assemblea Nacional.

D’aquesta manera, el govern francés recorre aquest instrument constitucional per a desbloquejar els debats al parlament i poder avançar en la reforma, segons ha explicat Philippe. Per la seua banda, els diputats conservadors no descarten presentar una moció de censura que paralitzaria l’aprovació en l’Assemblea Nacional.

Aquest projecte pretén instaurar un sistema de pensions universal per a unificar els 42 règims actuals. La reforma ha creat molta controvèrsia des de la presentació al desembre de 2018, i ha tingut com a resposta vagues i protestes desencadenades pel moviment dels Jupetins Grocs

El 2016, Manuel Valls, aleshores primer ministre, també va recórrer a l’article 49.3 per a aprovar la reforma laboral, també molt controvertida, i va provocar protestes als carrers.

També et pot interessar

stats