França fixarà quotes de migrants per oficis segons les necessitats del mercat laboral

L’objectiu és cobrir els 150.000 llocs de treball per als quals no hi ha una mà d’obra local qualificada.

Els permisos de residència a migrants per treballar a França van ascendir a 33.000 l’any passat
Els permisos de residència a migrants per treballar a França van ascendir a 33.000 l’any passat / Rob Stothard (Europa Press)

França establirà cada any quotes d’entrada de migrants per motius de treball en funció de les necessitats del seu mercat laboral. L’objectiu és intentar cobrir els oficis per als quals no hi ha una mà d’obra local qualificada.

Aquest dispositiu amb “objectius xifrats o quotes” s’aplicarà una vegada que l’estiu que ve s’haja elaborat la llista d’oficis en tensió, és a dir, en els quals menys mà d’obra es troba, segons ha explicat aquest dimarts la ministra francesa de Treball, Muriel Pénicaud. Actualment a França hi ha uns 150.000 llocs de treball que no estan coberts per falta de professionals qualificats en els oficis en tensió.

Per a determinar aquestes quotes, el govern francés començarà a discutir d’ací a algunes setmanes amb els interlocutors socials i amb les regions i també hi haurà consultes parlamentàries.

La prioritat és formar els joves i aturats francesos

Pénicaud ha insistit que el nombre d’aquests migrants professionals “per ofici i per territori” estarà “en funció de les necessitats” del mercat de treball francés. També en el fet que la prioritat continuarà sent la formació dels joves i els aturats que hi ha a França perquè puguen ocupar aqueixos llocs de treball.

Els permisos de residència a migrants perquè treballen a França que es van entregar l’any passat van ascendir a 33.000, a penes un 13% dels 255.550 permisos de residència autoritzats per a migrants.

També et pot interessar

stats