França fixa objectius per a suprimir els embalatges de plàstic d'ús únic

Destaca la reducció del 50% de la seua comercialització per a 2030 i d'un 50% suplementari per a 2040.

El projecte de llei contra el malbaratament i en favor del reciclatge vol suprimir els embalatges de plàstic
El projecte de llei contra el malbaratament i en favor del reciclatge vol suprimir els embalatges de plàstic / Tanvi Sharma (Unsplash)
20 de desembre 2019 - 12:20

Els diputats francesos han adoptat quasi per unanimitat un projecte de llei contra el malbaratament i en favor del reciclatge, particularment combatiu contra el plàstic amb objectius per a suprimir els embalatges d'ús únic.

L'Assemblea Nacional ha informat que, en una votació aquesta passada nit, 41 parlamentaris s'han pronunciat a favor de la llei contra el malbaratament i per una economia circular, i només un s'ha pronunciat en contra.

El text es fixa una sèrie d'objectius xifrats, entre els quals destaca la reducció del 50% de la comercialització d'embalatges plàstics d'ús únic per a 2030 i d'un 50% suplementari per a 2040. També estableix la meta que l'1 de gener de 2025, tot el plàstic haurà de ser reciclat i la de disminuir d'ací a 2030 la venda de botelles de plàstic d'ús únic.

Els restaurants de menjar ràpid no podran donar joguets de plàstic

Els restaurants de menjar ràpid hauran d'eliminar d'ací a gener de 2023 els plàstics d'ús únic i no podran donar joguets de plàstic als xiquets.

Els grups de distribució no podran destruir els productes alimentaris que no hagen venut, sota pena de multes de 10.000 euros. A més, abandonar fems en llocs no autoritzats estarà castigat amb una multa de 1.500 euros.

També et pot interessar

stats