França estudia una nova variant de la Covid-19 apareguda a Bretanya

S'està investigant el seu grau de transmissió i si provoca efectes més durs en els afectats.

França coronavirus
Protesta pel tancament dels recintes firals a França a causa de la pandèmia de la Covid-19 / Guillaume Horcajuelo (Efe)

França estudia una nova variant del virus de la Covid-19 detectada a Bretanya i de la qual s'està investigant el grau de transmissió i si provoca efectes més durs en els afectats, segons ha indicat la Direcció General de Sanitat de França. També es buscarà determinar si les vacunes actuals són eficaces amb aquesta nova variant.

La nova variant ha sigut seqüenciada a partir d'un focus aparegut a l'hospital de Lannion, en el nord-oest del país, amb 79 casos, a 8 dels quals se'ls havia detectat aquesta nova variant.

Ara com ara, les autoritats han decidit situar-la sota vigilància, després que diversos pacients amb símptomes de coronavirus donaren negatiu en els tests PCR realitzats.

"Les anàlisis efectuades sobre aquesta nova variant no permeten concloure ni una gravetat ni una contagiositat superior respecte a la soca tradicional, encara que s'estan duent a terme investigacions profundes per a conéixer-la millor", segons han indicat les autoritats franceses.

Tots els centres de detecció de França han sigut informats perquè en les seues anàlisis tinguen també en compte aquesta nova variant.

També et pot interessar

stats