França començarà a vacunar a la fi d'any o al gener

Així ho ha anunciat Emmanuel Macron, que també ha avançat el pla de desescalada.

El president francés, Emmanuel Macron
El president francés, Emmanuel Macron / Ludovic Marin (Efe)

França començarà a vacunar contra el coronavirus "a la fi de desembre o començaments de gener", amb prioritat inicial per a les persones de més edat, segons ha anunciat el president, Emmanuel Macron, aquest dimarts.

En una intervenció televisada al país, Macron ha avançat també el calendari d'eixida del confinament, que està en vigor des del 30 d'octubre, i que començarà aquest dissabte amb l'obertura de comerços no essencials.

El 15 de desembre, si els paràmetres de la pandèmia continuen baixant, s'eliminaran les restriccions en els desplaçaments per a les celebracions nadalenques i es permetrà obrir cinemes, teatres i museus, encara que s'imposarà un toc de queda a partir de les 21:00 hores.

El president francés ha multiplicat les crides a la prudència per a "evitar una tercera onada i un tercer confinament", i ha demanat que es mantinguen la distància social i la higiene, que s'use la mascareta i que s'eviten les reunions multitudinàries, incloses les familiars.

Bars, restaurants i gimnasos continuaran tancats, almenys fins al 20 de gener, quan es farà una nova avaluació i, si l'obertura anunciada un mes abans no ha reactivat la pandèmia, es prendran noves mesures d'obertura.

També et pot interessar

stats