França comença a vacunar les persones majors de 18 anys

La campanya d'immunització generalitzada, que s'aplicava a les professions essencials, s'estén a totes les persones adultes, sense restriccions d'edat

Un sanitari injecta una vacuna contra el coronavirus a París
Un sanitari injecta una vacuna contra el coronavirus a París / Gonzalo Fuentes (Reuters)
31 de maig 2021 - 09:45

França comença a vacunar contra la Covid-19 les persones majors de 18 anys. El govern alça des d'aquest dilluns la limitació d'edat en la campanya d'immunització, que ara es generalitza en la població adulta, amb independència de l'edat i la condició clínica. La vacunació a persones de 18 anys es va activar fa un mes per a persones amb problemes de salut i fa una setmana en els col·lectius considerats prioritaris –com professors, policies, conductors d'autobús o empleats de supermercats– s'estén ara al conjunt de la població adulta.

"La vacunació s'accelera encara més", ha celebrat des del seu compte de Twitter el president francés, Emmanuel Macron, després que el programa de vacunació generalitzat a la població adulta s'haja avançat dues setmanes a la data inicialment prevista, que havia de ser el pròxim 15 de juny.

França ha injectat ja més de 30,8 milions de dosis contra el coronavirus, segons les últimes dades del Ministeri de Salut, que informen d'unes 600.000 injeccions al dia.

L'acceleració de la campanya de vacunació francesa corre en paral·lel a una reducció dels contagis i de l'impacte de la pandèmia en el sistema pública de salut. La xifra de nous positius ha baixat un 18% en l'última setmana i els ingressos a les unitats de cures intensives han caigut un terç, passant dels 6.000 de fa un mes als 3.900 que es comunicaren el dimecres passat.

La millora epidemiològica ha permés avançar en la desescalada al país. A mitjans de la setmana passada es reobrien cafés, cines i museus després de 203 dies de tancament, al mateix temps que recuperaven l'activitat els negocis no essencials, com les botigues de roba, que havien abaixat la persiana a primers d'abril.

El govern de Macron també ha retardat el toc de queda dues hores, des de les 19 h fins a les 21 h. Tot, en compliment de la segona fase d'un pla de tancament que hauria de culminar amb una reobertura total de l'economia el pròxim 30 de juny.

També et pot interessar

stats