França baixa la previsió de creixement i suprimeix 4.500 funcionaris en els pressupostos del 2019

L'executiu de Philippe s'enfronta a una polèmica reforma de la prestació per desocupació.

El primer ministre francés, Édouard Philippe
El primer ministre francés, Édouard Philippe / Reuters

El primer ministre francés, Édouard Philippe, ha detallat aquest diumenge les grans línies dels pressupostos per al 2019, que compten amb un increment de l'1,7%, dues dècimes menys del que s'esperava. A més, ha anunciat la supressió de 4.500 places de funcionariat. 

En una entrevista amb el setmanari Le Journal du Dimanche, Philippe ha reconegut que l'any que ve es produirà un rebot del dèficit com a conseqüència de la ralentització del creixement. Amb tot, ha puntualitzat que això no impedirà que França complisca amb el compromís del 2,3% per al 2019. 

El primer ministre francés ha assegurat que les retallades procediran de "les polítiques públiques que no són eficaces, per exemple, en l'habitatge o els contractes subvencionats". Ha reiterat, a més, que mantindrà el compromís anunciat pel president Emmanuel Macron d'eliminar 50.000 llocs en la funció pública fins al 2022. 

Així mateix, Philippe ha anunciat una nova mesura per a incentivar l'ocupació, per la qual cosa els assalariats deixaran de pagar cotitzacions per les hores suplementàries a partir de setembre de l'any que ve. 

L'executiu francés s'enfronta a una polèmica reforma de la prestació per desocupació. De fet, el pròxim dimecres es reuneix amb els agents socials per a abordar-la. Per al 2019 està previst encarar una reforma de les pensions amb la intenció d'eliminar l'abundància de règims especials vigents actualment. 

També et pot interessar

stats