França avança el toc de queda a les 18:00 hores

L'aparició de noves variants de coronavirus i la greu situació dels països veïns motiven aquesta decisió.

El primer ministre francés, Jean Castex, durant la roda de premsa en la qual ha anunciat l'enduriment del toc de queda
El primer ministre francés, Jean Castex, durant la roda de premsa en la qual ha anunciat l'enduriment del toc de queda / Thomas Coex (Efe)

El primer ministre francés, Jean Castex, ha anunciat aquest dijous un enduriment del toc de queda en tot el país, que passa de les 20:00 hores a les 18:00 hores, per a evitar un empitjorament de la situació epidèmica i l'extensió de les noves variants més contagioses.

La mesura s'aplicarà a partir d'aquest dissabte i durant un mínim de dues setmanes en tot el territori francés.

Castex també ha recalcat la greu situació en països veïns, com el Regne Unit, Alemanya i Itàlia, per a justificar les noves mesures. Així, tots els viatgers i viatgeres que arriben al país procedents de fora de la Unió Europea hauran de presentar un test negatiu abans de viatjar a França i aïllar-se durant una setmana en arribar-hi per a fer-se després una segona prova.

El primer ministre, que considera que la situació al país està "controlada" però continua sent "fràgil", ha insistit que un tercer confinament no està entre les seues opcions. Així i tot, no descarta l'aplicació si hi ha una "degradació forta" de la situació sanitària.

Els estudis científics apunten que la variant britànica és més contagiosa entre menors que la tradicional, per la qual cosa l'executiu francés ha optat per reforçar el diagnòstic de menors fent unes 300.000 proves a la setmana en col·legis, però no tancar les classes de moment.

França ha registrat fins ara 2,83 milions de casos i 69.031 defuncions per Covid-19. A més, la incidència del coronavirus és de 187,8 casos per 100.000 en els últims set dies.

També et pot interessar