França anuncia que ha matat el cap d'Al-Qaeda al Magrib Islàmic

La ministra de Defensa francesa assegura que aquesta operació ha constituït un "gran èxit" en la lluita per la pau a la regió.

Soldat francés al campament de Gao, a Mali, durant una operació el 2019
Soldat francés al campament de Gao, a Mali, durant una operació el 2019 / Reuters

França ha anunciat la mort del cap d'Al Qaeda al Magrib islàmic, Abdelmalek Droukdel. Els fets haurien tingut lloc el dimecres passat, quan militars francesos amb el suport dels seus aliats africans, haurien posat fi a la vida de Droukdel i amb la de diversos dels seus col·laboradors al nord de Mali.

La ministra de Defensa francesa, Florence Parly, ha explicat en el seu compte de Twitter que Droukdel era membre del comité directiu d'Al Qaeda i estava al capdavant del conjunt dels components d'aquesta organització jihadista al nord d'Àfrica i al Sahel.

A més, el 19 de maig, les tropes franceses capturaren Mohamed el Mrabet, un dels responsables de l'Estat Islàmic en el Gran Sàhara i considerat una "gran amenaça terrorista" en la zona.

França i els països del G5 Sahel (Mali, Burkina Faso, Níger, Mauritània i el Txad) havien reafirmat la lluita contra els grups terroristes que operen en aquests països africans durant la cimera que va tindre lloc el passat 13 de gener. Així, la ministra Parly ha assegurat que aquesta operació ha constituït un "gran èxit" en la lluita per la pau i l'estabilitat en la regió i ha afirmat que les forces franceses i els seus socis africans continuaran perseguint "sense descans" aquests grups terroristes.

També et pot interessar

stats