Fracàs de la nau Starship de SpaceX: explota durant l'aterratge

El prototip espacial de la companyia d'Elon Musk pretén portar l'ésser humà a Mart.

Moment en què la nau Starship SN8 ha explotat
Moment en què la nau Starship SN8 ha explotat / Gene Blevins (Reuters)

L'aeronau Starship SN8, amb la qual la companyia espacial SpaceX pretén portar l'ésser humà a Mart, ha explotat aquest dimecres durant un aterratge de prova a Texas, als Estats Units. El coet, un prototip de quasi 50 metres de llarg, i que podrà transportar fins a cent tones de càrrega, no portava tripulació en el moment del sinistre.

S'havia enlairat amb èxit de la base que SpaceX té a Boca Chica (Texas), i va pujar fins a vora dotze quilòmetres impulsada per tres motors tipus Raptor, però el triomf va ser efímer. En el moment de tornar al punt de partida, on havia d'aterrar, la nau va esclatar i va crear una gran bola de foc.

El multimilionari Elon Musk, propietari de SpaceX, ha explicat en un tuit que durant el descens "la pressió del tanc de combustible era baixa" i això va provocar que "la velocitat d'aterratge fora alta". També ha afegit que la companyia aeroespacial ha obtingut amb la maniobra "tota la informació necessària" d'aquest vol de prova. L'entrebanc no ha fet que Musk es done per vençut en la gesta de conquistar el planeta roig, i després de l'explosió, ha piulat: "Mart, allà anem!".

La companyia SpaceX és coneguda per una estratègia agressiva d'avançar amb rapidesa en el desenvolupament de les naus que fabrica i aprendre dels errors, la qual cosa ha ocasionat diverses explosions en els vols de prova que ha fet.

També et pot interessar

stats