FOTOGALERIA | Un món de places buides dona la benvinguda al 2021

Les imatges inèdites de les celebracions de Cap d'Any marcades per estrictes restriccions sanitàries contrasten amb els carrers plens de Wuhan, Hanoi o Pyonyang

El confeti sobrevola lliurement Times Square. La icònica plaça rep l'any sense gent
El confeti sobrevola lliurement Times Square. La icònica plaça rep l'any sense gent / Reuters

Els sofàs de casa i els pijames han cobrat un protagonisme especial en bona part del planeta, on l'any s'ha acomiadat amb una excepcionalitat a què 2020 ja ens té acostumats. Les restriccions sanitàries han canviat les icòniques imatges de les celebracions massives a capitals de totes les latituds per les places buides.

La ciutat xinesa de Wuhan, per contra, ha sigut un dels racons del món on la celebració de Cap d'Any ha sigut pareguda a la dels darrers anys. Amb mascaretes, això sí, però sense la distància interpersonal ni les restriccions de mobilitat que enguany han deixat deserts llocs tan emblemàtics com Times Square.

L'arribada de l'any, potser la més esperada de les últimes dècades, sí que ha deixat un sentiment compartit d'esperança i alhora s'ha convertit arreu del món en un sentit homenatge a l’1,8 milions de víctimes mortals que la pandèmia ha deixat al seu pas.

Time Square, Nova York, EUA.

El confeti sobrevola lliurement una plaça deserta. Una imatge inèdita en un dels llocs més icònics del planeta per a celebrar-ne l'arribada, que es produeix en un dia negre per als Estats Units: 3.927 persones mortes han mort a causa del coronavirus en només 24 hores. "L'any que ve ens reunirem i omplirem Times Square. Però enguany, ni tan sols intenteu vindre a veure-la", va demanar el cap de Departament de la Policia de Nova York, Terence Monahan, en una roda de premsa celebrada el dimecres. No obstant això, Nova York va voler honrar els treballadors essencials permetent que una quarantena d'ells, acompanyats dels éssers estimats, visqueren en directe la mítica baixada de la bola gegant.

Wuhan, la Xina.

Fa exactament un any Wuhan donava la veu d'alarma d'un virus que ha condicionat la vida de tot el planeta en els últims mesos. La ciutat xinesa que ha quedat associada a la pandèmia en la memòria col·lectiva, ja ha perdut la por al virus i va donar la benvinguda al 2021 amb globus, crits de felicitat i multituds que omplien els carrers.

Madrid, Espanya.

Ni cotillons ni raïm. Els operaris de neteja no han tingut, durant la nit de dijous a divendres, més treball que qualsevol altra nit de l'any. Per primera volta en dècades la plaça de la Puerta del Sol de Madrid ha rebut l'any sense gent i amb fortes restriccions sanitàries. Espanya ja acumula més de 80 milions de persones contagiades i més de 50.000 morts.

Pequín, la Xina.

Un gran grup de persones amb mascareta esperen a fer fotos de l'eixida del sol a la capital xinesa, on les fortes mesures durant bona part del 2020 han donat pas a certa normalitat. No obstant això les autoritats xineses van demanar prudència a la població en detectar els primers casos de contagi local en mesos.

Londres, el Regne Unit.

Els focs artificials il·luminaren els voltats de Tower Bridge en una ciutat marcada per l'enduriment de les restriccions per la por a l'expansió al país de la nova variant del coronavirus. En els últims dies, la pandèmia ha assolit xifres de rècord al Regne Unit i la capital se situa en el nivell de risc 4.

Newcastle, el Regne Unit.Regne Unit

Dos dones en batí i sabates de casa ixen al carrer a felicitar l'any nou.

Berlín, Alemanya.

El concert 'Willkommen 2021' i els focs artificials han sigut l'única nota festiva en una Porta de Brandenburg custodiada per forces de seguretat. El país fa dos dies va notificar més de mil morts diàries que s'afigen a les dures xifres que deixa una de les setmanes més complicades des que va començar la pandèmia.

Pyongyang, Corea del Nord.

L'aïllament del país i l'aparent absència de contagis ha permés a la capital nord-coreana celebrar un Cap d'Any sense més restriccions que les habituals al país asiàtic.

Atenes, Grècia.

La plaça Monastiraki va quedar completament deserta des de les 22:00 h, moment en què va començar el toc de queda imposat pel govern per tal d'impedir les celebracions de Cap d’Any als carrers, restaurants i locals d'oci nocturn.

Tòquio, el Japó.

Complint amb la tradició, el Santuari Meiji inicia l'any nou abarrotat de gent a pesar que les xifres rècord que deixa e rebrote de coronavirus durant l'última setmana poden ser l'avantsala d'un nou estat d'alarma al país.

Hanoi, Vietnam.

Una multitud de persones, moltes sense mascareta, s'amuntona als carrers de la ciutat vietnamita deixant una de les imatges que més contrasten amb les dures restriccions sanitàries arreu del món.

Valparaíso, Xile.

Una plaça de Sotomayor completament buida durant l'entrada de l'any 2021.

Rio de Janeiro, el Brasil.

Distància interpersonal entre els assistents a la celebració de Cap d'Any a la platja de Copacabana.

També et pot interessar

stats