La fiscalia sueca presenta una orde de detenció per violació contra Assange

El periodista australià va ser detingut fa un mes per la força per agents britànics a l'ambaixada de l'Equador a Londres.

Roda de premsa de la fiscalia sueca
Roda de premsa de la fiscalia sueca / Reuters.

La Fiscalia sueca ha presentat aquest dilluns una orde de detenció per presumpta violació contra el fundador del portal Wikileaks, Julian Assange, com ja havia anunciat la setmana passada que faria en reobrir el cas dos anys després de tancar-lo.

"He demanat al tribunal d'Uppsala (al nord d'Estocolm) que detinga Assange, sospitós de violació en grau menor. Si el tribunal decideix detindre'l, enviaré una orde de detenció europea perquè l'entreguen a Suècia", va assenyalar en un comunicat la fiscal superior adjunta, Eva-Marie Persson.

El periodista australià va ser arrestat fa un mes per la força per agents britànics a l'ambaixada de l'Equador a Londres (on s'havia refugiat l'any 2012 per a evitar l'extradició a Suècia), perquè la nova administració de Quito li havia retirat l'asil diplomàtic.

Assange, retingut en una presó de màxima seguretat, va ser condemnat recentment per un tribunal britànic a 50 setmanes de presó per violar les condicions de llibertat condicional el 2012 i està a l'espera que el Regne Unit decidisca sobre una petició d'extradició als Estats Units per haver filtrat documents secrets pel portal Wikileaks.

També et pot interessar

stats