La Fiscalia sueca arxiva la investigació contra Julian Assange per violació

El fundador de Wikileaks va ser arrestat en l'ambaixada de l'Equador a Londres després de retirar-li l'asil diplomàtic.

La fiscal superior Eva-Marie Persson en roda de premsa
La fiscal superior Eva-Marie Persson en roda de premsa / Reuters

La Fiscalia sueca ha arxivat aquest dimarts la investigació preliminar per violació contra el fundador del portal Wikileaks, Julian Assange, per l'afebliment de les proves i la falta de base per a una acusació.

"La denunciant ha presentat un relat creïble i fiable, les seues explicacions són clares, llargues i detallades. Però considere que la prova ha perdut força en grau tal que ja no hi ha motiu per a seguir la investigació", ha assegurat en roda de premsa la fiscal superior Eva-Marie Persson.

Tal  com ha ressaltat la fiscal, continuar la investigació i interrogar Assange no suposaria un canvi "decisiu" en la situació probatòria. 

Persson havia ordenat al maig reobrir el cas, iniciat en 2010 i tancat en 2017, després que Assange, que espera ara que el Regne Unit decidisca sobre la seua extradició als Estats Units, fora arrestat per la força en l'ambaixada de l'Equador a Londres després de retirar-li l'asil diplomàtic concedit en 2012.

La justícia sueca va rebutjar al juny la petició d'emetre una orde d'arrest europea en considerar que no seria proporcionat, ja que és suficient amb una d'investigació en matèria penal.

Assange va ser condemnat al maig per un tribunal britànic a cinquanta setmanes de presó per violar les condicions de llibertat condicional en 2012 i afronta al febrer un juí d'extradició als Estats Units, en el qual s'arrisca a una pena de fins a 175 anys per càrrecs d’espionatge i publicació de documents classificats.

També et pot interessar

stats