La Fiscalia retira els càrrecs per homicidi involuntari contra Alec Baldwin, segons l'advocat

L'actor va accionar una pistola d’attrezzo que contenia munició real durant el rodatge d'una pel·lícula i va matar accidentalment la directora de fotografia

L'actor Alec Baldwin, en una imatge d'arxiu
L'actor Alec Baldwin, en una imatge d'arxiu / David 'Dee' Delgado (Reuters)

La Fiscalia de l'estat de Nou Mèxic, als Estats Units, ha retirat els càrrecs per homicidi involuntari contra l'actor Alec Baldwin per la mort de la directora de fotografia Halyna Hutchins en el rodatge de la pel·lícula Rust, segons han informat aquest dijous els advocats defensors als mitjans de comunicació. "Estem encantats amb la decisió que es desestime el cas contra Alec Baldwin i animem a fer una investigació apropiada dels fets i de les circumstàncies d'aquest tràgic accident", assenyalen en un comunicat els advocats Luke Nikas i Alex Spiro.

Encara que des de la Fiscalia no hi ha hagut confirmació, els mitjans esperen que la retirada de càrrecs es formalitze en les pròximes hores. Aquest mateix dijous, la productora del llargmetratge reprenia el rodatge a Montana, díhuit mesos després de l'accident mortal. Hutchins va perdre la vida el 21 d'octubre del 2021 per les ferides de bala que va patir mentre Baldwin assajava amb una arma que havia de ser de salva, però que estava carregada.

La Fiscalia va presentar al gener dos càrrecs d'homicidi involuntari contra l'intèrpret per la mort de la professional. A la responsable del protocol de seguretat durant la gravació del film, Hannah Gutierrez-Reed, també l'acusaren d'homicidi involuntari, mentre que l'ajudant de direcció David Halls, encarregat d'entregar l'arma a Baldwin, va acceptar un càrrec de delicte menor després de pactar amb el ministeri públic.

El mes passat, la productora de la pel·lícula i les autoritats de Nou Mèxic arribaren a un acord pel qual la companyia va pagar una multa de 100.000 dòlars per les errades de seguretat en el rodatge que es detectaren durant la investigació dels fets. Baldwin sempre ha negat qualsevol responsabilitat en la tragèdia i Gutierrez-Reed sosté que va comprovar que els cartutxos amb els quals havia carregat el revòlver eren de fogueig. 

També et pot interessar

stats