La Fiscalia de París investiga Marine Le Pen per malversació de fons

Un informe de l'Oficina Antifrau de la UE acusa la líder ultradretana de malversar vora 137.000 euros de fons de la UE quan era eurodiputada, entre 2004 i 2017

La candidata ultradetana Marine Le Pen, en un acte de campanya el passat 14 d'abril
La candidata ultradetana Marine Le Pen, en un acte de campanya el passat 14 d'abril / Christian Hartmann (Reuters)

La Fiscalia de París ha obert una investigació per malversació de fons contra la líder ultradretana Marine Le Pen, quan falta només una setmana per a la segona volta de les eleccions presidencials franceses, en les quals es disputa el càrrec amb l'actual president, Emmanuel Macron.

La Fiscalia ha rebut un informe de l'Oficina Antifrau de la UE (OLAF) amb data de l'11 de març amb acusacions contra Le Pen que ara mateix estan sent examinades.

Part de l'informe l'ha publicat aquest dissabte el mitjà d'investigació Mediapart i en ell s'acusa la líder ultradretana de malversar vora 137.000 euros de fons de la UE quan era eurodiputada, entre 2004 i 2017.

Un advocat de Le Pen, Rodolphe Bosselut, ha negat l'acusació i ha advertit que es reserven el dret a emprendre accions legals contra els antics ajudants o prestadors de serveis que pogueren haver malversat fons sense el coneixement de Le Pen.

Bosselut ha subratllat, a més, que l'OLAF no és una agència independent i ha criticat que s'haja filtrat aquesta informació a penes una setmana abans de la votació del 24 d'abril.

L'informe apunta també a altres tres antics eurodiputats del partit Agrupació Nacional de Le Pen, antic Front Nacional: el pare de Le Pen, Jean-Marie Le Pen; l'exparella de Le Pen, Louis Aliot, i l'exvicepresident del partit, Bruno Gollnisch. En total haurien malversat 486.000 euros que es van abonar a proveïdors pròxims al partit ultradretà.

Aliot, actual alcalde de la ciutat de Perpinyà, també ha negat aquest diumenge les acusacions en declaracions a la televisió FranceInfo.

No és la primera vegada que es denuncia una possible malversació de fons. En anteriors ocasions van ser assenyalats els ajudants d'eurodiputats d'Agrupació Nacional que cobraven del Parlament Europeu, quan en realitat realitzaven funcions per al mateix partit de Le Pen.

També et pot interessar

stats