El fiscal de la trama russa trasllada les acusacions contra Trump al Congrés

El possible procediment de destitució divideix els demòcrates, a causa de les implicacions polítiques que tindria en les eleccions de l'any que ve.

El fiscal de la trama russa trasllada les acusacions contra Trump al Congrés

El fiscal especial Robert Mueller, investigador de l'anomenada trama russa, ha decidit fer-se a un costat en l'acusació contra el president dels Estats Units, Donald Trump. Mueller ha traslladat la decisió al Congrés perquè la Constitució estipula que no es pot imputar el cap de l'executiu per un delicte federal mentre estiga en el càrrec.

"Acusar el president d'un delicte no és una opció que podem considerar", ha indicat aquest dimecres en declaracions al Departament de Justícia, en què ha anunciat que renuncia al càrrec una vegada acabada la investigació. La declaració de Mueller, en què no va oferir novetats respecte del que s'havia publicat en l'informe donat a conéixer a l'abril, ha sigut aplaudida per Trump. "No canvia res de l'informe Mueller. No hi ha prou proves i, per tant, al nostre país una persona és innocent. El cas està tancat! Gràcies", ha escrit Trump en el seu compte de Twitter minuts després de la compareixença del fiscal especial.

L'informe assenyala que no hi ha proves de nexes entre l'entorn de Trump i el Kremlin, alhora que no inclou una conclusió sobre un possible delicte d'obstrucció a la justícia per part del mandatari. D'aquesta manera, la decisió sobre si s'ha d'iniciar el procediment de destitució al president nord-americà passa al Congrés, on els demòcrates estan dividits per les possibles implicacions polítiques que això tindria de cara a les eleccions del pròxim any.

També et pot interessar