El fiscal del papa veu indicis de corrupció financera i immobiliària al Vaticà

S'investiguen possibles delictes de malversació, estafa, abús de poder i blanqueig de capitals en alguns funcionaris i eclesiàstics.

El fiscal del papa veu indicis de corrupció financera i immobiliària al Vaticà
El fiscal del papa veu indicis de corrupció financera i immobiliària al Vaticà

Els investigadors del Vaticà han detectat "greus indicis" de corrupció entre responsables de la Santa Seu en la investigació en curs sobre suposades irregularitats immobiliàries, segons avança la revista L'Espresso.

El fiscal Gian Piero Milano investiga presumptes irregularitats financeres i immobiliàries, i l'1 d'octubre va requisar informació i equips electrònics a la Secretaria d'Estat del Vaticà. De moment, com a mesures cautelars, han suspés cinc persones de treball mentre es desenvolupa la investigació, una informació confidencial que ha transcendit als mitjans i que ha causat la dimissió del cap de seguretat del papa, Domenico Giani. 

La revista assegura que els fiscals han redactat un informe en el qual albiren "greus indicis de malversació, estafa, abús de poder i blanqueig de capitals" en alguns funcionaris o eclesiàstics de la Santa Seu. En l'informe figuraria la compra d'un immoble de 17.000 metres quadrats a Londres per 200 milions de dòlars, entre altres coses.

La investigació va començar després de les denúncies de l'Institut per a Obres de Religió, el conegut com a 'Banc del Vaticà', i de l'Oficina del Revisor General, aquest últim encarregat d'auditar l'administració vaticana.

 

També et pot interessar

stats