El fiscal en funcions de Trump va cobrar més d’un milió de dòlars d’origen dubtós

Segons ‘The Washington Post’, Matthew Whitaker va rebre el pagament d’una organització de la qual era l’únic treballador.

Whitaker es va incorporar a la Foundation for Accountability and Civic Trust després de mudar-se a Washington en 2014
Whitaker es va incorporar a la Foundation for Accountability and Civic Trust després de mudar-se a Washington en 2014 / Efe

El fiscal general en funcions dels Estats Units, Matthew Whitaker, va cobrar 1,2 milions de dòlars entre 2014 i 2017 d’una organització sense ànim de lucre, de la qual era l'únic treballador. A més, l’associació tenia finançament d’origen dubtós, segons ha publicat The Washington Post.

Whitaker, nomenat pel president nord-americà, Donald Trump, després de l'acomiadament de Jeff Sessions, es va incorporar a aquesta organització, la Foundation for Accountability and Civic Trust (FACT), després de mudar-se a Washington en 2014.

The Washington Post no ha pogut establir ni l'origen del finançament de FACT ni el de la pròpia organització, fundada en 2012 amb un nom diferent. Un portaveu de FACT ha dit al periòdic que l'organització no està obligada a revelar la font del seu finançament i que "això protegeix els drets de llibertat d'expressió de tots els donants del grup".

Tot i això, algunes declaracions d'impostos a les quals ha accedit el rotatiu revelen que part dels diners van arribar de DonorsTrust, una organització utilitzada per fer donacions anònimes a entitats conservadores.

També et pot interessar

stats