El fiscal endureix els càrrecs contra el policia que va matar George Floyd

Eleva l'acusació a assassinat en segon grau i inculpa els altres tres agents que estaven presents per col·laboració i instigació a l’assassinat.

Derek Chauvin, el policia acusat de l'assassinat de George Floyd
Derek Chauvin, el policia acusat de l'assassinat de George Floyd

Una setmana després de la mort de George Floyd, el fiscal general de l'estat de Minnesota, Keith Elison, ha endurit els càrrecs contra el policia que li va causar la mort per asfíxia i l'ha qualificada d'assassinat en segon grau. Així, segons la legislació de l'estat nord-americà, el delicte es referiria al fet d'haver ocasionat la defunció d'algú sense intenció, mentre s'infligeix o s'intenta infligir un mal que pot ser penat amb no més de 40 anys de presó.

Elison ha explicat que, després d'examinar millor les proves, ha decidit canviar l'acusació i afegir els altres tres policies que estaven presents en el moment del crim inculpant-los dels delictes de col·laboració i instigació a l'assassinat. De fet, ja estan sota custòdia policial després que s'hagen difós fotos d'ells amb un uniforme taronja i una camiseta fosca, i que es coneguera que s'havien presentat pel seu compte en diferents comissaries.

Els altres tres policies acusats de col·laboració i instigació a l'assassinat de George Floyd.

La decisió del fiscal arriba després d'una setmana de protestes per tots els Estats Units, que s'hi han estés a moltes ciutats importants per tot arreu del món. Sota el crit de "les vides negres importen", cada vegada són més veus com la de la cultura, l'esport o la política les que se sumen a les condemnes per la mort de Floyd.

Una de les últimes ha sigut la de l'expresident nord-americà, Barack Obama, que ha llançat un missatge on assegura que el moviment és una oportunitat de treballar junts per a canviar la mentalitat del país.

Floyd va donar positiu per coronavirus

Setmanes abans de la mort de George Floyd, concretament el 3 d'abril, l'afroamericà va donar positiu en la prova del coronavirus. L'autòpsia ha revelat que encara quedaven restes de virus sense que li haguera provocat símptomes.

No obstant això, l'informe ha determinat que la causa de la mort va ser una parada cardiorespiratòria provocada per haver sigut immobilitzat.

També et pot interessar

stats