Finlàndia vol un emoji del perdó

Diverses associacions benèfiques llancen una campanya per a trobar una emoticona que represente aquest concepte.

Finlàndia vol un emoji del perdó

Alegria, tristesa, estima, fàstic, por... Hui en dia es poden expressar una gran quantitat d'emocions i de conceptes a través de les emoticones. Fins i tot, es podrien escriure missatges sencers amb aquests símbols. A pesar de la riquesa de representació gràfica que permeten, hi ha algunes idees que encara no tenen una expressió en forma d'emoji que transmeta tot el que impliquen eixos termes. És el cas de la paraula 'perdó'. Almenys, així ho pensen un grapat d'associacions benèfiques fineses, que han llançat una campanya en xarxes socials per a trobar una emoticona que represente aquest concepte.

Sota l'etiqueta #Forgivemoji, aquestes entitats proposen diferents emojis que podrien donar vida a la paraula 'perdó'. Un cor amb unes fulles de llorer, dos mans que s’entrellacen, o un cor amb una tireta, són algunes de les idees, que es poden veure tant en les xarxes socials com en el web de la iniciativa. També demanen que els usuaris i les usuàries facen propostes per a representar aquest concepte. Amb aquest projecte es vol transmetre un missatge de pau i enteniment arreu del món i que ajude a incloure més a sovint el perdó en el món digital.

Fins i tot l'ambaixada de Finlàndia a Espanya s'ha fet ressò de la campanya, i ha enviat un tuit. A hores d'ara es poden votar les diferents propostes d'emoji, i l'objectiu final és que el Consorci Unicode, que s'encarrega d'incloure les emoticones que arriben als telèfons mòbils, aprove la versió que finalment es trie. En altres ocasions ja s'han inclòs emojis com a resposta a mobilitzacions ciutadanes, com va passar en el cas valencià amb el de la paella, que en l'actualitat es pot trobar en l'apartat de les imatges dedicades al menjar. Tal vegada, en poc temps, podem trobar un emoji del perdó. 

També et pot interessar

stats