Finalitzen els registres a les propietats de Cristina Kirchner

El jutge la investiga per haver rebut suposadament suborns milionaris d’empresaris.

El dispositiu està encapçalat per la Policia Federal d'Argentina. Efe
El dispositiu està encapçalat per la Policia Federal d'Argentina. Efe / David Fernández

Culminen els registres a les propietats de l’expresidenta d'Argentina Cristina Fernández de Kirchner amb un operatiu en la casa on va morir l'expresident argentí Néstor Kirchner en 2010. Els registres han estat ordenats per un jutge per a cercar proves en un cas en el qual està acusada de rebre suborns.

Després dels operatius del passat dijous, 23 d’agost, en l'habitatge de Fernández a Buenos Aires, que es va perllongar dotze hores, i en la casa de Rio Gallegos. El dispositiu, encapçalat per la Policia Federal d'Argentina, ha arribat hui al xalet del Calafate, molt pròxim a la glacera del Perito Moreno, un dels punts més turístics del país.

Dels registres no han transcendit detalls, encara que des del peronisme kirchnerista han alertat de suposades irregularitats i han mostrat preocupació per la seguretat de la seua líder.

El jutge Claudio Bonadio va ordenar els registres per a cercar proves en la investigació en què Fernández està imputada per encapçalar, suposadament, una "associació il·lícita" composta per exfuncionaris que, com ella, estan acusats d'haver rebut suborns milionaris d'empresaris que es van beneficiar amb contractes d'obres amb els executius kirchneristes.

També et pot interessar

stats