Fereixen de bala un sacerdot ortodox a Lió

França ha elevat al màxim el nivell l'alerta terrorista i la fiscalia no descarta cap hipòtesi.

Fereixen de bala un sacerdot ortodox a Lió
Fereixen de bala un sacerdot ortodox a Lió

Un sacerdot ortodox ha resultat ferit de bala aquest dissabte en un temple de la ciutat francesa de Lió. Segons han informat mitjans locals, l'agressor ha fugit.

Els fets han tingut lloc en un temple ortodox grec del districte 7, al barri conegut com Jean Macé. A hores d'ara la zona està acordonada per les forces de seguretat.

La Fiscalia de Lió ha obert una investigació per l'intent d’assassinat del sacerdot i no descarta cap hipòtesi sobre el mòbil de l’atac.

L'home està hospitalitzat i amb pronòstic greu. La Fiscalia antiterrorista segueix el cas de prop, tot i que encara no s’ha encarregat de la investigació.

França, en nivell màxim d'alerta terrorista

L’atac ha tingut lloc poc després que França haja elevat al màxim nivell l’alerta terrorista a causa d’atacs en diverses ciutats del país.

Fa dos dies van morir tres persones en un atac terrorista en una basílica catòlica a Niça, i fa dues setmanes va haver-hi l’assassinat de Samuel Paty, professor d’Història que van decapitar a la perifèria de París després de mostrar a classe les caricatures de Mahoma. S’investiguen, a més, dos atemptats que no han arribat a ocórrer: un intent d’apunyalament a Lió i un atemptat frustrat amb cotxe bomba a Sartrouville, a la perifèria de París.

El president francés, Emmanuel Macron, va anunciar dijous el desplegament de 7.000 soldats per tot el país, que fan tasques de vigilància sobretot en esglésies catòliques per la festivitat de Tots Sants, i també a les escoles.

També et pot interessar

stats