Els familiars recorden els 136 segrestats a Gaza vora 100 dies després de l'atac de Hamàs

El govern dels Estats Units qualifica d'"infundada" l'acusació que ha presentat Sud-àfrica contra Israel davant del Tribunal Internacional de Justícia pels 23.400 palestins morts

Els familiars dels isarelis agafats com a ostatges a Gaza commemorar els cent dies de la seua captivitat
Els familiars dels isrelians presos com a ostatges a Gaza commemoren els cent dies de la seua captivitat / Atef Safadi (Efe)

Els familiars dels 136 israelians segrestats a Gaza han celebrat un acte d'homenatge i record quan estan a punt de complir-se 100 dies de l'assalt del grup terrorista Hamàs al quibuts Nirim, a la frontera sud entre Israel i Gaza.

Durant l'acte, els familiars han tractat d'enviar un missatge cap a l'altre costat de la frontera per a dir-los als seus éssers estimats que "no perden l'esperança" i que "faran el que siga perquè hi tornen".

6.000 tones de formigó per a la xarxa de túnels de Hamàs

D'altra banda, l'exèrcit israelià ha informat que el grup islamista palestí Hamàs va utilitzar més de 6.000 tones de formigó i 1.800 d'acer per a construir l'extensa xarxa de túnels subterranis a la Franja de Gaza.

L'exèrcit s'ha referit a una nova informació d'intel·ligència recaptada durant l'ofensiva militar dins de la Franja, analitzada i verificada. Xifren en desenes de milions de dòlars la inversió que el grup terrorista va necessitar per a la xarxa de túnels.

"L'organització terrorista Hamàs va decidir invertir aquests recursos en la construcció d'una infraestructura terrorista usada per a danyar els ciutadans israelians i les forces israelianes, mentre explota cínicament la població civil a la Franja de Gaza", indica un comunicat militar.

Com a part de l'estratègia per a desmantellar Hamàs, Israel té com a prioritat destruir la xarxa de túnels, on, a més, creu que s'amaga el líder del grup i alguns dels 136 ostatges que romanen dins de l'enclavament.

Les víctimes palestines passen de les 23.400

A punt de complir-se 100 dies de guerra, el nombre de víctimes gazianes supera els 23.400 morts i els 59.600 ferits, segons el Ministeri de Sanitat de Gaza, controlat per Hamàs.

En l'atac de Hamàs el passat 7 d'octubre al territori israelià, factor desencadenant de l'actual guerra, van morir més de 1.200 persones i vora 250 van ser preses com a ostatges.

Els EUA qualifiquen d'"infundada" l'acusació de genocidi contra Israel davant del TIJ

Per la seua banda, el govern dels EUA ha qualificat d'"infundada" l'acusació que ha presentat Sud-àfrica contra Israel davant del Tribunal Internacional de Justícia (TIJ), el principal òrgan judicial de l'ONU, per presumptes crims de genocidi comesos durant la guerra contra el grup islamista Hamàs a la Franja de Gaza.

El Departament d'Estat estatunidenc ha donat suport en un comunicat a l'argument que ha donat el govern israelià, que diu que té a defendre's dels "actes terroristes" de Hamàs i considera que eixe tipus d'acusacions de genocidi han de fer-se amb cura.

Segons el Departament d'Estat, "les al·legacions que Israel està cometent genocidi no tenen fonament" i, de fet, "els qui ataquen violentament Israel són els que continuen clamant obertament per l'aniquilació d'Israel i l'assassinat massiu de jueus".

També et pot interessar

stats