La família reial britànica acomiada el duc d'Edimburg

Les restes mortals de Felip d'Edimburg reposaran a la cripta de Sant Jordi, al costat del castell de Windsor, on també serà soterrada Isabel II.

Regiment muntat arriba al castell de Windsor
Regiment muntat arriba al castell de Windsor / AFPTV IMAGES

La reina Isabel II, acompanyada dels membres més pròxims de la família reial britànica, acomiada aquest dissabte el seu espòs, el duc d'Edimburg, mort el passat dia 9 als 99 anys, a la capella de Sant Jordi, al castell de Windsor, en un acte restringit a 30 convidats. 

La cerimònia ha reunit els familiars i més pròxims al príncep Felip, una llista seleccionada acuradament per la reina, a causa de l'actual context de pandèmia, que obliga a mantindre les restriccions en nom de la seguretat.

La celebració fúnebre ha començat amb un acte de caràcter militar, a causa de l'especial relació que sempre va mantindre el consort de la monarca britànica amb la Royal Navy (Marina). 

Membres del cos militar britànic
Membres del cos militar britànic / AFPTV IMAGES

Minut de silenci a les 16:00 hores

A les 16:00 hores el Regne Unit ha guardat un minut de silenci. I a continuació la missa funeral ha estat oficiada conjuntament pel degà de Windsor i l'arquebisbe de Canterbury. 

Aquesta vesprada a l'exterior del castell de Windsor
Aquesta vesprada a l'exterior del castell de Windsor / AFPTV IMAGES

Les restes mortals de Felip d'Edimburg reposaran, fins a la defunció d'Isabel II, a la cripta de la capella. Les mesures de distanciament social vigents al Regne Unit limiten a 30 el nombre d'assistents a un funeral, i la casa reial britànica no ha volgut fer excepcions en aquest cas. El primer ministre, Boris Johnson, ja va anunciar que cedia el seu lloc a la família reial, perquè l'esdeveniment tinguera el màxim caràcter íntim i privat que fora possible. 

La reina Isabel II i el seu marit Felip d'Edimburg
La reina Isabel II i el seu marit Felip d'Edimburg / AFP PHOTO - Buckingham Palace Countess of Wessex

Entre els assistents que acompanyen la reina Isabel II estan el príncep de Gal·les, Carles d'Anglaterra; la duquessa de Cornualla, Camilla Parker Bowles; el duc de Cambridge, Guillem d'Anglaterra; la duquessa de Cambridge, Kate Middleton; el duc de Sussex, Enric d'Anglaterra; el duc de York, el príncep Andreu; la princesa Beatriu, filla d'Andreu i Sarah Fergusson; Eduard Mapelli, espòs de la princesa Beatriu; i la princesa Eugènia, filla d'Andreu i Sarah Fergusson, entre altres membres de la família. 

També et pot interessar

stats