Fabian Picardo guanya les eleccions de Gibraltar i encara el tercer mandat

L'aliança entre Partit Socialista Laborista i el Partit Liberal obté el 52,5% dels vots.

Fabian Picardo
Fabian Picardo / Europa Press

L'aliança del Partit Socialista Laborista de Gibraltar i el Partit Liberal de Gibraltar ha obtingut el 52,5% dels vots i ha guanyat les eleccions, un resultat que fa que Fabian Picardo encare el tercer mandat.

Segons les dades que ha oferit el Parlament gibraltareny, el Partit Socialdemòcrata manté la segona posició amb el 25,6% dels vots, i Junts Gibraltar obté el 20,5%. 

El Parlament de Gibraltar és monocameral, amb 17 escons i un president que no és diputat. Els 17 escons representen una única circumscripció. Per a l'elecció, els votants reben una papereta de vot amb la llista nominal de 32 candidats: 10 de cadascun dels partits o coalicions, i 2 candidats independents. El votant pot marcar la casella de 10 candidats, que poden ser d'un mateix partit o de diferents. 

Així, Picardo ha sigut qui més vots hi ha obtingut, amb 9.961, seguit de Joseph García (Partit Liberal), amb 9.672. Per partits, els diputats de la coalició entre socialistes i liberals han sigut els més votats, amb un total de 83.122, mentre que els socialdemòcrates han aconseguit reunir-ne  40.453, i els del TG, 32.455.

També et pot interessar

stats