Dos F-16 abaten un avió privat sense control prop de Washington

El pilot de l'aparell no va respondre als nombrosos avisos de les forces armades dels Estats Units

Un F-16 dels Estats Units en una imatge d'arxiu
Un F-16 dels Estats Units en una imatge d'arxiu / À Punt

Dos avions de combat F-16 de les forces armades dels EUA van interceptar i abatre diumenge un avió privat en les proximitats de Washington DC, després que el pilot no responguera als intents de posar-se en contacte amb ell.

El Comandament de Defensa Aeroespacial d'Amèrica del Nord (NORAD, en anglés) va informar en un comunicat que els F-16 van llançar bengales per a cridar l'atenció del pilot, però no va haver-hi resposta. Després l'avió va ser interceptat al voltant de les 15:20 hora local.

"En coordinació amb l'Administració Federal d'Aviació, avions de combat F-16 de NORAD van abatre un avió Cessna 560 Citation V", que no contestava als seus senyals i que volava sobre Washington i Virgínia, apunta la nota.

La població va escoltar un esclat sònic

Les autoritats nord-americanes van explicar que els F-16 van volar "a velocitats supersòniques", per la qual cosa és possible que els habitants de la zona sentiren "un esclat sònic"; un esclafit que, fins i tot, es va poder sentir en algunes parts de la capital.

Després d'intentar cridar, sense èxit, l'atenció del pilot del Cessna amb les bengales, els avions militars van interceptar l'aparell.

"El Cessna es va estavellar prop del Bosc Nacional George Washington, a Virgínia. El NORAD va tractar d'establir contacte amb el pilot fins que l'avió es va estavellar", assenyala el text.

Un funcionari de la Casa Blanca va apuntar en un comunicat que el president Joe Biden, que va estar aquest diumenge jugant al golf amb el seu germà prop de la base conjunta Andrews, als afores de la capital, a Maryland, estava informat de l'incident i va agregar que el soroll provinent dels avions es va percebre en la zona on estava el mandatari.

L'Administració Federal d'Aviació dels Estats Units (FAA, per les seues sigles en anglés) va confirmar en un comunicat que l'aeronau Cessna, amb una capacitat per a 12 passatgers, es va estavellar en una "zona muntanyenca" prop de Montebello, a Virgínia.

La FAA, que investiga l'incident, va comunicar que el destí de l'avió era l'aeroport MacArthur a Long Island (Nova York), i que havia eixit de la ciutat d'Elizabethton, a Tennessee, en el sud del país.

El Departament de Seguretat de la ciutat de Washington, on està situada tant la residència del president dels EUA com la seu del Congrés del país i altres institucions, va comunicar a la població, poc després que saltaren les alarmes per l'esclafit sònic, que no hi havia cap amenaça activa.

L'oficina d'emergències d'Annapolis (Maryland) va subratllar en el seu compte de Twitter que el soroll "el va causar un vol autoritzat del Departament de Defensa".

També et pot interessar

stats