Explota mentre es desactiva la bomba més gran de la Segona Guerra Mundial trobada a Polònia

La bomba va ser llançada pels britànics el 1945 en un atac contra un vaixell alemany i pesava 5.400 quilos.

Vídeo i foto

La bomba més gran de la Segona Guerra Mundial mai trobada a Polònia ha explotat sota l'aigua aquest dimarts quan els bussos de l'armada polonesa intentaven desactivar-la. La bomba Tallboy, utilitzada per la Royal Air Force britànica, va ser llançada el 1945 en un atac contra el creuer alemany Lutzow i pesava prop de 5.400 quilos, inclosos 2.400 quilos d'explosiu.

El subtinent Grzegorz Lewandowski ha explicat que el procés de deflagració s'ha convertit en una detonació. “L'objecte pot considerar-se neutralitzat, ja no representarà més una amenaça”, ha assenyalat el portaveu de la Huitena Flotilla de Defensa Costanera, que ha afegit que “tots els bussos de mines estaven fora de la zona de perill”.

Més de 750 persones havien sigut evacuades de l'àrea pròxima al canal Piast als afores de la ciutat de Swinoujscie, on es va trobar la bomba, ja que Swinoujscie conté una terminal de gas natural liquat. Un portaveu de l'alcalde de la ciutat ha dit que ningú ha resultat ferit ni cap infraestructura ha resultat danyada. El canal Piast connecta el mar Bàltic amb el riu Oder, a la frontera de Polònia amb Alemanya.

També et pot interessar

stats