Exmilitars dels Estats Units asseguren al Congrés que el govern amaga proves de l'existència d'extraterrestres

Un antic oficial d'intel·ligència declara que el Pentàgon guarda naus i restes biològiques d'alienígenes i els legisladors reclamen "més transparència"

Els tres exmilitars, durant la sessió del Congrés sobre ovnis
Els tres exmilitars, durant la sessió del Congrés sobre ovnis / Elizabeth Frantz (Reuters)

Els ovnis han acaparat el protagonisme en l'última sessió parlamentària al Capitoli dels Estats Units aquest dimecres. Un subcomité de la Cambra de Representants ha resolt demanar al govern de Joe Biden que informe públicament de les dades que té sobre l'existència d'objectes voladors no identificats (ovnis) després d'haver escoltat la declaració de tres exmembres de l'exèrcit que asseguren sota jurament haver-los vist i que les autoritats en guarden proves.

L'escena, insòlita, s'ha viscut en el subcomité de seguretat nacional, frontera i afers estrangers del comité de supervisió de la Cambra de Representants, àrea encarregada d'investigar els ovnis. Durant una compareixença que s'ha estés més de quatre hores els tres testimonis han aconseguit posar d'acord els dos partits, Republicà i Demòcrata, en un exercici de sintonia que es veu de manera molt poc habitual. Els militars, ja retirats, han posat el dia els congressistes sobre les seues experiències amb el món alienígena i han afirmat que les autoritats estatunidenques n'han detectat sobre l'espai aeri del país des de fa dècades i s'han considerat una amenaça per a la seguretat nacional, independentment de l'origen.

En vista de l'abundància de testimonis, en molts casos pilots tant militars com civils, el subcomité del Congrés ha reclamat que la Casa Blanca establisca un sistema "transparent i segur" perquè aquests incidents puguen reportar-se davant les autoritats sense danyar la reputació dels declarants. Aquest tipus de compareixences són una bona mostra de la importància creixent que està adquirint la discussió sobre els fenòmens aeris no identificats —UAP, per les sigles en anglés— en la primera potència mundial i que el poder legislatiu s'ho pren seriosament. És, de fet, un dels pocs assumptes en què les dues branques polítiques del Congrés comparteixen la mateixa exigència al govern: "Més transparència".

El relat més espectacular que s'ha sentit a la sala ha sigut el de David Grusch, un exoficial d'intel·ligència de la Força Aèria que ha dit que el Pentàgon té en el seu poder naus d'origen extraterrestre i restes biològiques "no humanes" dels ocupants. Així mateix, ha sostingut davant el subcomité que els Estats Units tenen un programa per a estudiar la suposada tecnologia extraterrestre i intentar reproduir-la a través de l'anomenada enginyeria inversa.

L'exmilitar, que diverses vegades s'ha negat a oferir detalls concrets arran de les preguntes dels representants perquè és informació reservada, també ha sostingut que algunes de les persones que treballen amb aquesta tecnologia extraterrestre han resultat ferides en accidents quan intentaven manipular els equips capturats. I ha oferit una descripció dels objectes que suposadament ha vist mentre treballava al Pentàgon: "Un cub gris fosc o negre dins d'una esfera clara, sense ales ni cap energia que eixira del vehicle, que no tocava terra".

A la representant Alexandria Ocasio-Cortez l'ha instada a abordar l'assumpte en un "entorn més discret", una sessió "secreta" de la cambra. I ha assegurat que pot proporcionar-li "noms i localitzacions específiques" dels programes secrets per a capturar, recuperar i estudiar els "fenòmens aeris no identificats".

Un altre dels testimonis que han parlat ha sigut el tinent Ryan Graves, un antic pilot d'un avió de combat F-18 de la Marina estatunidenca. Ha defensat que "si els ovnis són drons estrangers, són un problema urgent per a la seguretat nacional". I si no són d'origen humà, "és un tema per a la ciència". "En qualsevol cas, els objectes no identificats són una preocupació per a la seguretat aèria", ha resolt.

El tercer declarant era el comandant David Fravor, també un pilot retirat de la Marina, que ha narrat que el 2004 va veure un ovni amb la forma d'un "tic-tac", un popular caramel nord-americà que sembla una píndola, amb capacitats de vol impossibles per a la tecnologia dels Estats Units. Graves ha declarat que si els Estats Units posseeixen aquest tipus de tecnologia, "necessita ser supervisada" pels legisladors, que són els que han de decidir que és el millor per als interessos dels estatunidencs.

També et pot interessar

stats