Els exàmens fets al líder opositor rus Aleksei Navalni reforcen la tesi de l'enverinament

Navalni continua en coma però, segons l’hospital on està ingressat, la seua vida no està en perill.

Imatge d'arxiu del líder opositor rus Aleksei Navalni
Imatge d'arxiu del líder opositor rus Aleksei Navalni / Shamil Zhumatov (Efe)

Els exàmens practicats al líder opositor rus Aleksei Navalni a l'Hospital Universitari de la Charité a Berlín reforcen la idea que va haver-hi un enverinament. Segons ha informat el centre mèdic, les troballes clíniques apunten a una intoxicació amb una “substància inhibidora de colinesterasa". La substància concreta no ha pogut precisar-se encara, però l'hospital afirma que els efectes tòxics els han confirmats en diversos laboratoris independents.

Navalni continua en coma però, segons la Charité, actualment la seua vida no està en perill. El líder opositor va ser ingressat en l’UCI de l’hospital d’Omsk el passat dijous després que l'avió en què es dirigia a Moscou aterrara d'emergència a l'aeroport local a causa de la gravetat del seu estat. Posteriorment, per iniciativa de l'ONG Cinema for Peace, se'l va traslladar a Berlín en estat de coma.

Navalni està sent tractat actualment amb un antídot i el desenvolupament de la malaltia, segons la clínica, no és fàcilment previsible i no es poden descartar seqüeles en el sistema nerviós.

També et pot interessar

stats