Evo Morales: "Tinc molta por a una guerra civil a Bolívia"

L'expresident de Bolívia veu amb bons ulls la mediació d'Espanya i la UE per a resoldre el conflicte.

Evo Morales, durant l'entrevista d'Efe

L’expresident de Bolívia, Evo Morales, ha dit en una entrevista concedida a l’agència Efe que tem una guerra civil al seu país i crida a una mediació en la qual veu un paper per a Espanya. 

Morales ha realitzat l'entrevista des de Mèxic, on s'ha exiliat des de fa quasi una setmana, després que l'exèrcit de Bolívia l'obligara a dimitir del càrrec per la força

L'exmandatari bolivià diu tindre "molta por" que l'actual crisi política que esguita el país derive en una guerra civil. Pel moment, les protestes que començaren després de les eleccions del 20 d'octubre ja han deixat ja almenys 23 víctimes mortals. S'iniciaren perquè els detractors d'Evo Morales l'acusaren de frau electoral, i han desencadenat enfrontaments entre els afins al fins ara president i l'oposició. 

Per això, Evo Morales apel·la al "diàleg nacional" com a única eixida per a posar fi a la violència i demana als seus seguidors que no es deixen portar per la fúria. 

 

Ha obert també la porta a la mediació nacional com a manera de solucionar el conflicte, amb presència de l'ONU, l’església catòlica, la Unió Europea i fins i tot el mateix govern espanyol. 

Morales va arribar a Mèxic com a asilat polític el 12 de novembre, i agraeix al president Andrés Manuel López Obrador que li haja salvat la "vida". Tot i això, no descarta "amenaces i atemptats" de països "exageradament industrialitzats", ha dit en referència als Estats Units.

També et pot interessar

stats