Evacuen de l'Open Arms un nadó amb dificultats respiratòries i la seua família

La fundació denuncia l'abandonament d'Europa després de dotze dies sense port.

A bord del vaixell humanitari van 151 persones
A bord del vaixell humanitari van 151 persones / Open Arms

L’Open Arms ha anunciat a través del seu compte de Twitter que l'evacuació d'un nadó amb problemes respiratoris i dels seus familiars ha acabat "amb èxit". Segons l'organització, tant el xiquet com la família ja viatgen cap a Lampedusa per mar.

Les autoritats italianes han confirmat que acolliran el nadó. Segons ha explicat la portaveu de l'organització, Laura Lanuza, Malta ha acudit amb un helicòpter al vaixell per a procedir a l'evacuació però no podia traslladar a l'illa tota la família.

Per això, la fundació ha demanat després a les autoritats italianes que envien una barca des de Lampedusa, perquè l'embarcació de l'ONG està a poques milles de la seua costa, i ho han acceptat.

Dotze dies a l’espera d’un port segur

El vaixell humanitari continua a l’espera d’un port segur on poder desembarcar, després de dotze dies en aigües del Mediterrani central. L'ONG ha denunciat a través de les xarxes socials l’abandonament d’Europa i ha assegurat que, cada dia que passa, resulta més difícil que sobrevisquen els 151 migrants que van a bord. 

Dilluns, l'organització va demanar asil a l'ambaixada espanyola a Malta per als 31 menors. Segons ha explicat el capità del vaixell, Marc Reig, es compleixen les condicions perquè siguen reconeguts com a refugiats, i l'advocat d'Open Arms, Jaime Rodrigo de Larruecea, ha assegurat que govern espanyol està obligat a donar una resposta a la petició. 

Itàlia i Malta continuen oposant-se en redó a acollir els migrants, però segons algunes fonts, Brussel·les podria estar contactant amb diferents països europeus per a tractar de donar resposta a la crisi humanitària. 

S'espera que en les pròximes hores arribe el vaixell Astral amb psicòlegs i mediadors per a aconseguir mantindre l'estabilitat emocional dels migrants.

També et pot interessar

stats