Els EUA ordenen obrir les 24 hores els principals ports per a salvar el Nadal

La cadena de subministrament pateix un coll de botella per l'augment del comerç electrònic i la falta de personal a les terminals de Long Beach i Los Angeles

Embarcacions amb contenidors a l'espera de poder ser descarregats a la terminal de Long Beach
Embarcacions amb contenidors a l'espera de poder ser descarregats a la terminal de Long Beach / Lucy Nicholson (Reuters)

L'administració Biden ha ordenat obrir els principals ports dels Estats Units les 24 hores els set dies de la setmana per a alleugerir la congestió que arrossega la cadena de subministrament nacional, derivada de l'augment del comerç electrònic i la falta de personal. La Casa Blanca tem que el coll de botella s'estenga fins a les festes de Nadal, comprometent les compres i els regals.

Les infraestructures implicades són els ports de Long Beach i el de Los Angeles, els dos a Califòrnia, per on entra el 40% de contenidors del país, i la normativa dels quals restringia les operacions als dies laborables i obligava a tancar les nits i els caps de setmana.

Ara mateix, vora 60 embarcacions de càrrega fondegen en fronts d'aquests ports a l'espera de poder atracar i descarregar les mercaderies.

Long Beach fa setmanes que opera amb el nou horari, al qual ara s'ha afegit Los Angeles, després d'un acord a tres bandes entre l'administració, les organitzacions sindicals i les multinacionals que hi operen.

Després de l'acord, el president dels Estats Units, Joe Biden, ha avançat que també ampliaran les hores de repartiment la principal cadena de distribució, Walmart, i les dues firmes de missatgeria més importants, UPS i FedEx.

Els regals de Nadal, en risc

En el rerefons d'aquestes maniobres hi ha el temor creixent a la Casa Blanca que la cadena d'importació i distribució no puga absorbir la demanda de béns de consum durant el Nadal. La portaveu de l'oficina presidencial, Jen Psaki, ha insistit en aquesta inquietud en la roda de premsa diària en què ha confirmat que, ara mateix, l'administració Biden no pot "garantir" que els estatunidencs reben tots els regals en l'època nadalenca.

També et pot interessar

stats